ANDA PELAWAT KE


Thursday, October 23, 2008

92 PERWAKILAN PUTERI SIAP SEDIA

Seramai 23 Barisan Kepimpinan AJK Puteri Labuan dan 69 orang Perwakilan Puteri cawangan telah bersiap sedia untuk menempuhi Mesyuarat Perwakilan Puteri UMNO Bahagian Labuan pada 2 November ini. Kesemua 92 Perwakilan inilah yang telah menentukan Barisan Kepimpinan Puteri UMNO Bahagian Labuan selama tempoh 3 tahun. Mesyuarat kali ini akan menyaksikan kepimpinan Puteri yang dicadangkan adalah menang tanpa bertanding.

Difahamkan pada mesyuarat Perwakilan ini, Ketua Puteri iaitu Pn. Rahimah Hj. Lamat akan menyampaikan amanat penting kepada semua Perwakilan, khususnya kepada G10 yang akan dipilih, bagi menentukan kepimpinan Bahagian yang mana mesyuaratnya akan berlangsung pada hari yang sama. Hanya kebijaksanaan dan kerasionalan Puteri sendiri yang diharap dapat memutuskan pilihan masing-masing. Apa yang penting, Puteri akan terus bersatu dan bertindak mengikut fikiran, jangan bertindak melulu mengikut hati dan janji-janji palsu orang yang tidak bertanggungjawab.

Perkhabaran negatif dari sesetengah pihak tidak perlu dilayan, apa yang lebih baik ialah menjadikannya sebagai cabaran untuk memperbaiki diri kita sendiri. Bak kata-kata hikmat dari pemimpin kesayangan kita "jangan jadikan perkara negatif itu sebagai halangan, tapi ambil ia sebagai cabaran, bukan saja untuk memperbaiki diri kita, tetapi juga untuk masyarakat di sekeliling kita".

2 comments:

linda said...

Takziah kerana ketua bahagian di jatuhkan hukuman oleh lembaga disipilin UMNO - berita lanjut sila layari http://www.kpmu.net

dalin said...

yang penting masih boleh bertanding
;)