ANDA PELAWAT KE


Wednesday, November 19, 2008

KUATKAN SEMANGATMU ABANGKU!


Seperti yang telah diketahui, Pemuda UMNO Bahagian Labuan telah diarahkan untuk bermesyuarat semula dalam tempoh 14 hari (bermula Isnin lepas). Tarikh sebenar akan ditentukan oleh Badan Perhubungan sedikit masa lagi. Peristiwa ini memang benar-benar menguji bukan sahaja mereka yang bertanding, malah juga kepada para perwakilan. Namun Puteri yakin bahawa semangat Pemuda yang sangat kuat dan berjiwa besar pastinya tidak akan menganggap perkara ini sebagai halangan.

Puteri ingin mengimbas sedikit penubuhan Pemuda yang merupakan sayap paling kanan bagi UMNO ini. Pergerakan Pemuda UMNO ditubuhkan selepas parti UMNO merasakan pemuda perlu mempunyai organisasi tersendiri sebagai barisan pelapis kepimpinan UMNO. Sebelum layak menjadi ketua bahagian UMNO, mereka mestilah aktif dalam pemuda UMNO. Ironinya dengan 'tapisan' ini, veteran UMNO terselamat dari ditentang oleh pemuda UMNO. Kedudukan pemuda UMNO bagai parti dalam parti. Isu-isu yang sensitif sering kali disuarakan lantang oleh pemuda kerana pemuda sememangnya berdarah panas dan tegas... untuk makumat dan beberapa info lanjut sila klik D I S I N I .....

Atas dasar itu, Puteri amat respect pada Pemuda. Organisasinya dianggap penting kerana bukan saja dari segi keberanian dan kegagahan mereka sebagai harapan bangsa, malah ketokohan mereka sebagai pewaris kepimpinan UMNO. Kalau dilihat senario di Labuan, sememangnya Pemuda memainkan peranan penting, khususnya dalam menjayakan program-program yang dianjurkan oleh UMNO. Mungkin, kerana kepentingan dan keutamaan organisasi tersebut, semua pihak mengambil perhatian sepenuhnya terhadap perkara yang berlaku pada abang Puteri ini. Persidangan semula yang akan diadakan nanti diharapkan akan dapat memberikan pengalaman yang bermakna buat Pemuda, dan sedikit sebanyak memberikan pengetahuan kepada Puteri adik bungsu Pemuda ini.

Mudah-mudahan Pemuda akan lebih sabar dan kuat dalam menempuh semua cabaran yang mendatang. Puteri harap Pemuda tidak akan gentar dan berundur dengan begitu mudah. Setiap pertandingan pasti ada yang menang dan ada yang kalah, itulah adatnya. Jika menang teruskanlah menunaikan amanah yang dipertanggungjawabkan sebagai Barisan Kepimpinan Pemuda. Sebaliknya, jika kalah, Puteri yakin Pemuda yang kalah tidak akan terus lupus begitu saja, pasti ada cara lain untuk berbakti bagi mengukuhkan sayap Pemuda khususnya di peringkat akar umbi. Kerana Puteri pernah mendengar kepimpinan tertinggi UMNO pernah berkata

......"HANYA ORANG YANG KECEWA TIDAK DAPAT MENERIMA KEKALAHAN, SEHINGGA SANGGUP MELAKUKAN APA SAJA DEMI MEMUASKAN KEMAHUAN HATINYA, DAN HANYA ORANG YANG BERMOTIVASI SERTA BENAR-BENAR GAGAH DAPAT MENERIMA KEKALAHAN SETERUSNYA MENJADIKAN KEKALAHAN ITU SEBAGAI SATU YANG POSITIF BAGI MENGUATKAN KELEMAHAN DIRINYA".

Untuk Pemuda UMNO Bahagian Labuan, teruskan usaha, kuatkan semangat, demi agama, bangsa dan negara. HIDUP PEMUDA!

No comments: