ANDA PELAWAT KE


Wednesday, December 3, 2008

PETANDA BAIK UMNO LABUAN 4 PERINGKAT


Puteri berasa sudah nampak ada petanda baik dalam UMNO Bahagian Labuan 4 Peringkat. Apabila Puteri perhatikan Mesyuarat Bahagian Kali Ke-2, mendengar ucapan pertama daripada Ketua Pemuda UMNO Bahagian Labuan yang baru, Puteri yakin keempat-empat Peringkat UMNO Bahagian boleh bekerjasama erat demi menguatkan lagi UMNO Bahagian Labuan.

Puteri dengar satu-persatu ucapan Ketua Pemuda (saudara Rafi), memang banyak intipati yang saudara Rafi ingin sampaikan, namun matlamatnya tetap satu iaitu berharap agar semua pihak yang terlibat dapat menerimanya sebagai salah seorang pemimpin sayap penting dalam UMNO Bahagian Labuan. Rata-rata respon daripada AJK UMNO Bahagian amat positif. Bukan sahaja Wanita dan Puteri, malah AJK Bahagian turut memberikan ucapan tahniah dan akan memberikan kerjasama selagi diperlukan oleh sayap gagah tersebut.

Perasaan kagum dengan semangat Pemuda turut Puteri rasa apabila melihat saudara Rafi bersama-sama Tn. Hj. Tony Noolan melangkah masuk ke Bilik Mesyuarat, tanpa sebarang reaksi yang tidak menyenangkan. Malah, kedua-duanya dilihat selesa dalam membincangkan agenda Pemuda. Puteri juga ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan TAHNIAH dan SYABAS kepada Tn. Hj. Tony Noolan yang telah dilantik sebagai AJK UMNO Bahagian (AJK Dilantik) setelah diumumkan oleh Ketua Bahagian pada mesyuarat semalam.

Puteri yakin gandingan saudara Rafi dengan Tn. Hj. Tony Noolan akan dapat menguatkan lagi Pemuda Bahagian, dan seterusnya UMNO Bahagian sendiri. Bagi Puteri pula, kalau pihak-pihak senior dan ayahbonda Puteri (Bahagian dan Wanita) boleh menerima dan bekerja bersama saudara Rafi, kenapa tidak Puteri? Tidak ada sebab untuk Puteri menolak kehadiran nafas baru Pemuda ini. Diharapkan, ketiga-tiga sayap ini akan terus bergabung tenaga demi meningkatkan lagi martabat UMNO Bahagian Labuan, dan seterusnya menyangkal semua dakyah palsu serta negatif yang dilemparkan oleh pihak lain terhadap UMNO Bahagian Labuan. Puteri terima ini adalah petanda baik bagi UMNO Bahagian Labuan 4 Peringkat.

No comments: