ANDA PELAWAT KE


Monday, December 15, 2008

RAMAH MESRA BERSAMA PUTERI EMY MELAKA

Sabtu lalu, Ketua Puteri dan Naib sempat bertemu dengan Ketua Puteri Melaka, Mas Ermieyati Samsudin, yang mana juga merupakan SETIAUSAHA KHAS PERHUBUNGAN YAB KETUA MENTERI MELAKA. YAB Datuk Seri Ali Rustam telah berada di Labuan sempena Program Percambahan Minda Belia bersama Majlis Belia Labuan, dengan kerjasama Belia 4B.

Perjumpaan tersebut telah memberikan peluang Ketua Puteri Labuan berkongsi pandangan dan idea dalam usaha meningkatkan lagi martabat sayap Puteri, khususnya di peringkat Bahagian dan Nasional. Puteri tidaklah mengenali rapat beliau, tapi mengetahui serba sedikit tentang beliau melalui blog Ketua Puteri Melaka iaitu di www.emysamsudin.blogspot.com yang sering memaparkan aktiviti beliau sendiri. Daripada pemerhatian Puteri, beliau merupakan Ketua Puteri Negeri yang sangat aktif. Walaupun sudah berkeluarga, namun beliau tidak menjadikan nya alasan atau halangan untuk beraktif dalam bidang politik, malah menjadikannya sebagai pendorong dalam menjamin kejayaan misi sayap UMNO ini.

Pengurusan masa yang teratur dan tersusun, menjadikannya sebagai salah seorang pemimpin Puteri yang Puteri Labuan sendiri kagumi. 3 misi utama yang beliau fokuskan dalam memimpin Puteri UMNO, iaitu KEAHLIAN, KEPIMPINAN dan EKONOMI. Sepertimana SIKAP yang Puteri UMNO Labuan susun dalam artikel di bawah, Ketua Puteri Melaka ini turut menjadikannya sebagai agenda utama kepimpinan. Puteri mendoakan kejayaan beliau dalam kariernya dan akan sentiasa menyokong penglibatan beliau dalam arena ini demi menjayakan lagi misi Puteri UMNO sama ada di peringkat Bahagian, Negeri dan Nasional.

Terima Kasih Ketua Puteri Melaka, sudi bertandang ke Pulau Mutiara Laut China Selatan.