ANDA PELAWAT KE


Friday, February 6, 2009

BOLEH MOHON DERHAKA?

Patik mohon derhaka – Nizar


Mohammad Nizar Jamaluddin enggan melepaskan jawatan sebagai Menteri Besar Perak dengan alasan masih menyandangnya secara sah mengikut Perlembagaan dan Undang-Undang Tubuh Negeri Perak.

“Saya dengan rendah hati mohon derhaka dengan berkata kepada baginda ’patik sebagai MB dan pemimpin kerajaan, mohon tidak letak jawatan’.

Akan meneruskan tugasnya seperti biasa dan akan masuk pejabatnya hari ini.

Kerajaan negeri bersama pemimpin kerajaan campuran pembangkang akan memohon untuk menghadap Sultan Azlan Shah untuk merayu agar Dewan Undangan Negeri dibubarkan bagi membolehkan pilihan raya negeri diadakan.

(Sumber :- http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0206&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_03.htm)

2 comments:

bungaraya said...

"Boleh Mohon Derhaka" membawa makna yang sangat luas. Jika dibenarkan boleh membahayakan negeri Perak. Kerana ia juga membolehkan Nizar melakukan segala perbuatan yang berbentu "derhaka" seperti bertelanjang ke Istana Raja, melakukan perbuatan liwat merata-rata diklayak, mempertikaikan institusi Raja, mengamuk dengan senjata serta membunuh merata-rata tanpa kira yang mati beruk atau manusia dan sebagainya lagi. Di Perak zaman zaman berzaman hanya Nizar yang memilki kemampuan membuat sembah derhaka. Dulu ada seorang bergelar Hang Jebat semasa zaman Melaka masih mempunyai Sultan. Sekarang dah tak ada.
Nizar hampa kerana Camrynya hanya dipakai sebulan dua. Namun okeylah tu. Dia yang pecah dara.

Gagak said...

Konpirasi politik telah berlaku.. PKR akan berpecah, pemimpinnya akan berada di dalam UMNO.. mungkinkah langkah DSAI semakin hampir dengan Putrajaya....