ANDA PELAWAT KE


Tuesday, February 17, 2009

Puteri Umno To Send Advanced Teams To By-election Areas

Puteri Umno To Send Advanced Teams To By-election Areas

KUALA LUMPUR, Feb 12 (Bernama) -- The Puteri Umno movement will be sending advanced teams to Bukit Selambau, Kedah and Bukit Gantang, Perak, to survey the situation in these areas where by-elections will be held soon.

Puteri Umno Chief Datuk Noraini Ahmad said, the teams consisting of Puteri members from the divisions and branches will look at infrastructure and suitable activities to be carried out starting tomorrow.

"We have asked for members from each state to go to the field and analyse these locations, and they will give us feedback from time to time.

"Although we do not know know the dates (of the by-elections) yet, we do not want to wait till the last minute to do research," she said at a news conference on Puteri Umno's preparations on the coming by-elections as well as the launching of the movement's Palestine Humanitarian Fund, here today.

The by-elections for the Bukit Gantang is necessitated by the death of PAS MP Roslan Shaharum while for Bukit Selambau because its assemblyman V. Arumugam from Parti Keadilan Rakyat (PKR) has tendered his resignation.

-- BERNAMA

(Sumber :- http://www.bernama.com/bernama/v5/newsgeneral.php?id=389440)

3 comments:

bungaraya said...

Gambar ramai-ramai kat atas tu, mana gambar Yang Berhormat?

Gagak said...

Tuan Bungaraya.. macam ada maksud ulasan kita tu.. aku ingat pasal tulisan yang kita ulas rupa-rupanya pasal Benner Puteri Pulang..

rantong said...

Doa selamat agar penyatuan orang melayu tidak longgar oleh dakyah orang-orang kafir dan DAP dan orang yang besekongkol dengan DAP.

"Segala kepujian dan kesyukuran dipersembahkan ke hadhrat-Mu ya Allah di atas limpah rahmah perlindungan kepada kami sekalian dengan aman tenteram, sihat wal’afiat dan selamat sejahtera. Kami memohon kepada-Mu ya Allah semoga diperkukuhkan perpaduan, dipereratkan persaudaraan dan diperkuatkan keazaman, hasrat dan cita-cita agar sentiasa mendapat keredhaan-Mu ya Allah".

"Kami juga memohon kasih sayang-Mu ya Allah agar jiwa dan kehidupan kami berada dalam aman di dunia agar kami dapat mengimarahkan bumi sepertimana yang Engkau perintahkan, maka daripada Engkaulah sahaja ya Allah kami memohon bantuan dan pertolongan".

"Kami dengan segala rendah diri memohon agar Engkau kurniakan kami dan hamba-hamba-Mu sekalian dengan taufik dan hidayah, sentiasa di bawah pimpinan dan petunjuk-Mu ya Allah, mudah-mudahan segala usaha dan amal yang kami tunaikan akan mendapat sepenuh kejayaan dalam keredhaan dan restu-Mu di sepanjang zaman".

"Berkatilah negara Malaysia ini dan rahmatilah di bawah perlindungan-Mu sekalian yang bersangkutan dengannya semoga mendapat pertunjuk dari-Mu ke jalan yang Engkau redhai serta dengan penuh kehormatan dan kesucian, di samping meninggikan syiar-Mu dalam semua bidang".

"Peliharakanlah kami dan negara kami daripada segala bala bencana. Jauhkanlah kami sekalian daripada segala ancaman dan pengkhianatan. Bersihkanlah negara kami dari segala anasir jahat. Pandulah kami semua ke jalan yang benar, adil dan saksama dalam melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan.".

"Kekalkanlah ya Allah kebenaran, keadilan, perpaduan, ketenteraman dan kemakmuran dalam negara bertuah ini".


View Profile: Rantong™