ANDA PELAWAT KE


Saturday, March 7, 2009

Calon Pemilihan UMNO Tarik Diri

KUALA LUMPUR, 6 Mac – Menjelangnya Pemilihan UMNO yang akan berlangsung pada 27 Mac nanti, dua orang calon Majlis Tertinggi (MT) menarik diri sementara seorang dari Exco Pergerakan Puteri UMNO.

Calon yang menarik diri untuk bertanding dalam jawatan ahli MT ialah Senator Datuk Abdul Rahman Bakar (Marang) berikutan masalah kesihatan yang dihadapinya menjadikan jumlah calon yang akan bertanding dalam jawatan tersebut seramai 50 orang.

Sebelum ini, Datuk Ahmad Bhari Abdul Rahman (Selayang) telah mengumumkan menarik diri daripada bertanding jawatan Timbalan Pengerusi Tetap UMNO berikutan tumpuannya terarah sebagai Penasihat kepada Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi.

Dengan penarikan diri Ahmad Bhari, anggota Parlimen Sri Gading, Datuk Mohamad Aziz kini menjadi calon tunggal bagi jawatan Timbalan Pengerusi Tetap UMNO.

Untuk mengisi jawatan Exco Pergerakan Puteri UMNO pula, Shahanim Mohd Yusof (Sungai Petani) turut memaklumkan menarik diri bagi bertanding dalam jawatan ahli jawatankuasanya tetapi masih kekal untuk bertanding dalam jawatan Naib Ketua pergerakan tersebut.

Sehubungan itu, calon-calon yang bertanding pelbagai jawatan pada pemilihan UMNO ini masih boleh menarik diri dari persaingan dan mereka yang mahu berbuat demikian perlu memaklumkan perkara tersebut kepada ibu pejabat parti.

(Sumber :- Mar 6th, 2009 | By Ropikah Ahmad | Category: Berita Pilihan, http://umno-online.com/?p=505)

No comments: