ANDA PELAWAT KE


Tuesday, March 17, 2009

HASLINDA : CALON NAIB KETUA PUTERI MALAYSIA

Haslinda mahu tebus kekalahan DUN Bukit Antarabangsa

PUTRAJAYA 16 Mac - Calon Naib Ketua Puteri UMNO, Haslinda Mohd. Zerain tidak mahu kekalahan di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Antarabangsa pada pilihan raya umum ke-12 lalu dijadikan ukuran prestasinya dalam sayap pergerakan parti itu.

Menurut beliau, pemilihan parti pada Perhimpunan Agung UMNO hujung Mac ini dan pilihan raya umum lalu merupakan dua senario berbeza.

Jelas Haslinda yang juga Ketua Puteri UMNO Bahagian Ampang, semasa menjadi calon wakil rakyat, beliau di bawah bendera Barisan Nasional manakala pada pemilihan parti membawa aspirasi golongan muda yang bakal menerajui negara.

''Kekalahan saya pada pilihan raya umum lalu pun bukannya teruk, kurang 1,381 undi saja.

''Ini bermakna rakyat menerima pemimpin muda dan saya mahu meneruskan kesinambungan perjuangan saya untuk menjadikan Puteri UMNO sebuah sayap yang dihormati serta diterima golongan muda," katanya kepada Utusan Malaysia di sini baru-baru ini.

Pada pilihan raya umum 8 Mac tahun lalu, Haslinda yang mendapat 10,350 undi tewas kepada Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali (11,731 undi) di kerusi DUN Bukit Antarabangsa.

Perhimpunan Agung UMNO dari 24 hingga 28 Mac ini merupakan kali pertama melibatkan perebutan jawatan Naib Ketua Puteri UMNO yang menyaksikan pertandingan lima penjuru

Mendahului pencalonan semasa pengundian peringkat Puteri bahagian sebelum ini ialah Nolee Ashilin Radzi dengan 61 pencalonan diikuti Shahanim Mohd. Yusof (45), Dr. Wan Norashikin Wan Nordin (26), Nordiana Shafie (24) dan Haslinda (23).

Ditanya mengenai jumlah pencalonan yang diterimanya, Haslinda memberitahu, ia tidak mencerminkan sebarang makna asalkan para perwakilan memahami apa yang cuba dibawanya demi kebaikan parti dan negara.

''Lagi pun saya tidak pernah umumkan untuk bertanding sebelum ini dan buat keputusan pada saat-saat akhir selepas mendapat sokongan akar umbi," ujarnya.

(Sumber :- http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0317&pub=Utusan_Malaysia&sec=Politik&pg=po_07.htm)

No comments: