ANDA PELAWAT KE


Monday, May 11, 2009

KETUA PUTERI, EXCO.... DIUMUM HARI INI

Ketua Puteri, Exco diumum hari ini
PAPAR 10 Mei - Barisan Exco dan Ketua Puteri UMNO yang baru di peringkat negeri akan diumum secara rasmi selepas satu mesyuarat khas pergerakan itu, esok.

Ketuanya, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata, muka baru dan lama akan diganding bagi memantapkan pergerakan itu yang merupakan salah satu sayap penting UMNO.

“Semuanya akan diumumkan esok selepas selesai satu mesyuarat khas Puteri UMNO di Kuala Lumpur,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Ekspo Perdagangan Beli Barangan Malaysia di padang Pekan Papar di sini hari ini.

Beliau mengulas senarai Exco dan Ketua Puteri UMNO baru yang sehingga ke hari ini masih belum diumumkan dan mencetuskan pelbagai tanggapan dan spekulasi.

Rosnah yang juga Timbalan Menteri Kesihatan percaya, semua yang bakal memegang jawatan akan diterima baik dalam kalangan ahli dan tidak akan berlaku sebarang perpecahan.

Ketika berucap pada majlis itu, beliau meminta rakyat supaya membeli barangan tempatan supaya aliran tunai terus mengalir dalam negara sekali gus memberi kesan positif kepada ekonomi.

Ahli Parlimen Papar itu juga berkata, persepsi bahawa barangan tempatan rendah kualiti berbanding dari barat adalah tidak tepat sama sekali.

“Kualiti barangan tempatan setaraf dengan barangan luar, kempen membeli barangan tempatan adalah strategi kerajaan dalam merancakkan ekonomi domestik,” katanya.

No comments: