ANDA PELAWAT KE


Tuesday, May 12, 2009

PUTERI KEKALKAN DUA MUKA BARU

Puteri kekalkan dua muka lama
Oleh Rohani Ibrahimpengarang@utusan.com.my
Senarai Ketua dan Naib Ketua Puteri UMNO Negeri
KUALA LUMPUR 11 Mei - Pergerakan Puteri UMNO yang mengumumkan senarai Ketua dan Naib Ketua negeri pada hari ini mengekalkan dua muka lama dalam barisan kepimpinan kali ini.
Ketuanya, Datuk Rosnah Abd. Rashid Shirlin berkata, kedua-dua muka lama berkenaan ialah Ketua Puteri UMNO Melaka, Mas Ermieyati Shamsudin dan Ketua Puteri Negeri Sembilan, Norashikin Abd. Rahman.
''Ketua Puteri UMNO negeri yang diumumkan dalam senarai kali ini bukanlah benar-benar baru.
''Mereka merupakan pemimpin di peringkat bahagian sejak Puteri UMNO masih di peringkat penaja lagi,'' katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Exco Puteri UMNO di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini hari ini.
Ketua Puteri UMNO negeri yang baru ialah Asmaiza Ahmad (Perlis), Norashimah Md. Nowar (Kedah), Norwahida Patuan (Kelantan), Arfalinda Anuar (Terengganu) dan Nor Hafizah Othman (Pulau Pinang).
Pengerusi Portfolio Biro-Biro Pergerakan Puteri UMNO Malaysia
Muka-muka baru lain ialah Salbiah Mohamad (Perak), Siti Azma Izah Adnan (Pahang), Suhaila M. Zin (Selangor), Sarina Syarif (Wilayah Persekutuan), Faraha Ismail (Johor) dan Musliati Moslimin (Sabah).
Rosnah berkata, berdasarkan pengalaman barisan kepimpinan Puteri UMNO pada kali ini, beliau yakin pergerakan berkenaan kini mempunyai saf yang baik seperti yang dituntut oleh pucuk pimpinan.
''Saya berharap semua ahli Puteri UMNO dapat melupakan perbezaan yang berlaku sebelum ini dan membantu parti kembalikan sokongan golongan muda.
"Ini adalah penting supaya Puteri UMNO dapat berfungsi sebagai jambatan yang menghubungkan parti dan golongan muda,'' katanya.
Sementara itu, mengenai penubuhan Puteri Barisan Nasional (BN), Rosnah menjelaskan, Puteri UMNO melantik Dr. Wan Norashikin Wan Nordin sebagai Pengerusi Jawatankuasa Penubuhan Puteri BN.
''Ini membuktikan perhatian serius Puteri UMNO dalam memastikan Puteri BN menjadi realiti.
''Seruan Puteri UMNO juga memerlukan maklum balas yang positif daripada semua parti komponen dalam BN,'' katanya.

No comments: