ANDA PELAWAT KE


Monday, July 6, 2009

Kini masanya untuk rakyat menilai keberkesanan pembangkang - Ketua Puteri Umno

Kini masanya untuk rakyat menilai keberkesanan pembangkang - Ketua Puteri Umno

03/07/2009 4:50pm

PUTRAJAYA 3 Julai — Inilah masanya untuk rakyat menilai sendiri kecekapan dan kejujuran pembangkang berkhidmat untuk mereka.

“Adalah jelas kini, bahawa pakatan pembangkang sebenarnya berada dalam keadaan yang rapuh, tetapi enggan mengakui kelemahan mereka. Walaupun mereka diberi peluang untuk mentadbir sebuah negeri, keadaannya sudah menjadi huru-hara.

“Apatah lagi jika mereka diberi kepercayaan yang lebih besar untuk mentadbir sebuah negara,” kata Ketua Puteri Umno, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin di sini hari ini.

Justeru itu rakyat perlu menilai sendiri tindakan DAP Kedah yang mengumumkan untuk keluar daripada pakatan pembangkang di negeri itu kerana tidak lagi yakin dengan keadilan kerajaan negeri dalam mentadbir negeri pimpinan PAS, katanya yang juga Timbalan Menteri Kesihatan.

“Pakatan pembangkang sebenarnya menghadapi masalah dalaman yang agak serius, tetapi atas sikap sombong, mereka enggan mengakui hakikat tersebut,” katanya. - Bernama

(Sumber :- http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0703&pub=utusan_malaysia&sec=Terkini&pg=bt_15.htm&arc=hive)

No comments: