ANDA PELAWAT KE


Tuesday, August 18, 2009

MESYUARAT TAHUNAN PERWAKILAN PUTERI UMNO BAHAGIAN LABUAN TAHUN 2009
Mesyuarat Tahunan Perwakilan Puteri UMNO Bahagian Labuan Tahun 2009 telah diadakan pada 16 Ogos 2009 (Ahad). Mesyuarat tersebut telah dirasmikan secara serentak bersama Pergerakan Wanita UMNO Bahagian Labuan. Perasmian serentak kali ini telah disempurnakan oleh Ybhg Datuk Hj. Yunus Bin Hj. Kurus, Pemangku Ketua UMNO Bahagian Labuan.

Dalam ucapan perasmian tersebut, Ybhg Pemangku Ketua UMNO Bahagian ada memberikan pesanan penting iaitu selain Wanita, Puteri juga merupakan tenaga penting dalam menjamin masa depan Barisan Nasional pada masa-masa akan datang. Peranan yang amat penting dimainkan oleh golongan muda ini diharap dapat digunakan sepenuhnya bagi menarik golongan wanita muda di luar menyertai Puteri UMNO dan seterusnya memberikan sokongan terhadap Barisan Nasional.

Puteri juga mengucapkan setinggi-setinggi penghargaan kepada Ybhg Dato' Hj. Suhaili Bin Abdul Rahman, atas kesudian beliau hadir ke majlis perasmian ini. Puteri amat berasa berbangga dengan semangat tinggi dan kuat beliau terhadap parti Melayu ini. Walaupun nasib beliau sebagai Ketua UMNO belum dapat ditentukan, namun keprihatinan beliau terhadap parti ini begitu kuat sekali. Puteri Labuan juga tidak mensia-siakan masa yang begitu singkat bersama beliau, dan atas permintaan Wanita & Puteri, beliau telah sudi memberikan kata-kata semangat kepada kedua-dua pergerakan sayap UMNO ini.

Terima kasih Ybhg Dato'.... moga semangat Dato' ini akan dapat diwarisi oleh golongan muda yang baru berjinak-jinak dalam arena ini....demi untuk agama, bangsa dan negara kita.

Tidak lupa setinggi-tinggi tahniah dan terima kasih kepada semua perwakilan Puteri, juga barisan kepimpinan AJK Puteri UMNO Bahagian Labuan yang telah bertungkus-lumus membantu dalam menjayakan persidangan kali ini... Hanya Allah S.W.T yang dapat membalas jasa kalian dalam perjuangan ini.

No comments: